Прогноз біткоїн на основі хвильової теорії Елліота

Перш ніж безпосередньо перейти до прогнозу напишемо декілька слів про хвильову теорію Елліота, для того щоб ті наші читачі які не знайомі з цією роботою мали уявлення про те з чим ми будемо працювати і на чому базуються наші результати.

Хвильова теорія Елліота передбачає, що ринки розвиваються та змінюються у вигляді розпізнаваних моделей (хвиль). Вона виділяє вісім хвиль, п’ять з яких йдуть за трендом і три проти тренда (дивись ілюстрацію нижче).

 Далі ми не будемо заглиблюватися в цю теорію оскільки про неї написано багато книг і для нашого прогнозу в цьому не має сенсу. Ми тільки виділимо важливі для нас аспекти:

  • в більшості випадків третя хвиля є найдовшою серед п’яти хвиль за трендом;
  • третя хвиля не може бути самою короткою серед п’яти хвиль за трендом.
 Також необхідно відмітити, що вся теорія тісно переплітається з золотим перетином Фібоначчі, яке ми також будемо використовувати в нашому прогнозі.
Повний ринковий цикл згідно теорії Елліота
Повний ринковий цикл згідно хвильової теорії Елліота

Аналіз та розмітка хвиль

За основу візьмемо графік зміни вартості біткоїн від найбільшої криптовалютної біржі світу Binance

Згідно нього, біткоїн з 2009-го по сьогоднішній день (~13 років) пройшов повний ринковий цикл або майже пройшов оскільки зараз достаменно не можна сказати чи закінчилася корекційна хвиля С. На цьому зациклюватися не будемо, бо вона або вже закінчилася, або закінчиться найближчим часом.

Розмітка хвиль Елліота на графіку біткоїн
Розмітка хвиль Елліота на місячному графіку біткоїн

Прогноз

Далі на нас чекає розвиток хвилі ІІІ супер циклу. Вона як ми знаємо з аспектів відмічених вище в більшості випадків є найдовшою серед п’яти хвиль за трендом і не може бути самою короткою. Для прогнозування використаємо інструмент корекції Фібоначчі. Відміряємо за допомогою цього інструменту відстань від початку пяти хвиль за трендом (нуль), до максимумів (69000). Переносимо цю відстань в точку С і прогнозуємо майбутню вартість біткоїн виходячи з припущень:

Прогноз біткоїн за допомогою хвиль Елліота
Прогноз вартості біткоїн за допомогою хвиль Елліота
  1. не може бути самою короткою, тобто більша або рівна хвилі І, тоді нам слід очікувати вартість біткоїн у 86622,26$ за токен.
  2. у більшості випадків видовження хвилі ІІІ відносно хвилі І досягає 1,618 по Фібоначчі (згідно хвильової теорії Елліота), тобто 129264,26$ за токен.
  3. ринок має властивість повторювати рухи які він робив раніше! У циклі І хвиля видовжилася відносно хвилі 1 більше ніж в три рази (дивись малюнок нижче). Тобто у циклі ІІІ нам слід очікувати видовження в 3 рази і більше, а це діапазон між  224622-243390,26$ за токен.
Видовження хвилі 3 відносно хвилі 1, біткоїн

Цей контент призначений лише для інформаційних цілей. Ви не повинні купувати чи продавати виключно на основі цієї інформації. Це не посібник до дії. Приймайте рішення дотримуючись власної інвестиційної стратегії та ризик-менеджменту.

Поділитися:

Share on telegram
Telegram
Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Залишити коментар