Головні фінансові новини тижня, що минув

  1. НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) України знімає майже всі обмеження на здійснення операцій на ринках капіталу та організованих товарних ринках, які були введені 24.02.2022 у зв’язку зі збройним нападом росії на Україну та введенням воєнного стану. Рішення набирає чинності 8 серпня 2022 року. Для звичайного інвестора це означає відновлення торгів ОВДП, відновлення роботи українських брокерів, зростання дохідності та зниження вартості тих облігацій, що вже в обороті.

2. В Україні мають намір запровадити податок у 10% на купівлю валюти. За таке рішення виступає Національний Банк, але воно стосуватиметься лише компаній імпортерів (за виключенням компаній, що імпортують нафтопродукти та пальне). Щодо фізичних осіб – нічого не зміниться.

3. Blackrock (BLK) починає партнерство з Coinbase (COIN) із продажу криптоактивів інституційним інвесторам.
Акції криптобіржі спочатку злетіли на +40%, але закінчили день скромними +10%. Прихід на криптовалютний ринок компанії такого масштабу (більше 10 трлн. доларів в управлінні – в десять разів більше ніж капіталізація всього ринку криптовалюти) може підтримати зміну тренда на висхідний.

4. В пятницю статистика з ринку праці в США здивувала інвесторів, безробіття знизилося до 3,5%, а кількість нових робочих місць у несільськогосподарському секторі склала +528 тисяч. при прогнозі +250 тисяч. Настільки потужні дані дозволяють ФРС продовжувати ведення жорсткої політики. Очікують, що на вересневому засіданні регулятор знову може підняти ставку на 0,75%.

5. В четверг Банк Англії підняв відсоткову ставку на 0,5% (1,75%). Але на прес-конференції політики попередили, що надалі їх кроки можуть бути менш рішучими, а країну чекає затяжна рецесія під тягарем стрімкої інфляції. Фунт падає.

В тім валютні ринки все ще очікують підняття ставки в 0,5% на вересневому засіданні.

Банк Англії

Поділитися:

Share on telegram
Telegram
Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Залишити коментар