Дно біткоїна — ми вже там? Фактори, що впливають на ціну BTC

20 000 доларів США стають новою підтримкою для BTC, навіть незважаючи на те, що багато індикаторів кричать «купуйте».

Коли біткоїн ( BTC ) торгувався вище 60 000 доларів США, найрозумніші аналітики та фінансово налаштовані люди казали інвесторам, що ціна BTC ніколи не впаде нижче свого попереднього історичного максимуму. 

Ті самі люди також сказали, що 50 000 доларів — це можливість купити на падінні, а потім вони сказали, що 35 000 доларів — це можливість купити для покоління. Пізніше вони також припустили, що BTC ніколи не впаде нижче 20 000 доларів.

Звичайно, «зараз» — чудовий час, щоб купити і можна було б подумати, що покупка BTC за 10 000 доларів або менше стане покупкою всього життя. Але наразі всі так звані «експерти» затихли, їх ніде не видно й не чутно.

Таким чином, інвестори залишаються на одинці самі з собою і міркують про те, чи досягнуто дно. Чи варто набратися терпіння та чекати падіння до 10 000 доларів, чи зараз час купувати біткойни та альткоїни?

Загалом прогнозувати дно ціни – марна справа. Насправді важливо зосередитися на тому, чи існують фундаментальні причини для того, щоб інвестувати в біткоїн чи ні.

Звичайно, ціна різко змінилася, але чи покращилися чи погіршилися основи мережі біткойн та інфраструктура, що оточує біткоїн як актив? Важливо збільшити масштаб цих даних, тому що для інвесторів саме тут слід отримати джерело своєї впевненості та інвестиційної тези.

Ринок акцій вирішить, коли ціна біткоїна може знову піднятися

За словами аналітика Blockware Solutions Джо Бернетта, на курс біткоїна сильно впливає політика Федеральної резервної системи як і на фондові ринки. Бернетт сказав:

«Макросередовище, очевидно, сильно тисне на ціну біткоїна. Висока інфляція призвела до агресивної ФРС з листопада 2021 року. Вищі відсоткові ставки неминуче призводять до падіння всіх активів. І ці підвищення процентних ставок є спробою ФРС знищити попит та інфляцію. Очевидно, це чинить тиск на всі ризикові активи, включаючи біткоїн».

Коли його запитали про ончейн хешрейт-індикатор  біткоїн, який свідчить про те, що BTC досяг дна, а майнери капітулювали, підтверджуючи, що дно біткойна досягнуто, Бернетт сказав: «Я думаю, що з будь-якою метрикою типу “like on chain” вам обов’язково потрібно порівнювати це з крупинкою солі. Ви не можете дивитися на це у вакуумі і говорити: так, дно біткойна досягнуто».

Бернетт сказав:

«Якщо акції США досягнуть нових мінімумів, я, звичайно, очікую, що біткоїн піде за ними. Зважаючи на це, я маю на увазі, якщо ви дивитеся на основи самого біткоїна, я думаю, що незначні капітуляції зазвичай відзначають дно біткойна. І хешований індикатор, створений Чарльзом Едвардсом, в основному показує, що цього літа відбулася капітуляція майнерів».

Синергія між Big Energy і біткойн-майнерами є позитивною для BTC

Обговорення зростаючого партнерства між великими постачальниками енергії, нафтогазовими компаніями та промисловими біткойн-майнерами було гарячою темою протягом 2022 року, і коли його запитали про пряму користь цих відносин для самого біткоїна, Колін Харпер сказав:

«Я не думаю, що майнінг робить щось погане або корисне для біткоїна. Я вважаю, що це добре для біткоїна в тому сенсі, що він фактично в довгостроковій перспективі зміцнить мережеву безпеку, децентралізує майнінг і розмістить його практично в будь-якому куточку земної кулі, якщо у вас є виробники енергії, які його видобувають. Але з точки зору фактичного впливу на ціну, я думаю, що це лише свого роду випадок ширшого впровадження. І щодо того, чи будуть люди використовувати його щодня як засіб обміну, збереження вартості та просто загальні інвестиції».

Харпер уточнив: «Якщо ці компанії все-таки почнуть його видобувати, тоді він стане більш приємним. Він стає менш стигматизованим».

Коли його запитали про те, як може виглядати масове впровадження біткоїн у майбутньому у зв’язку зі зростанням майнінгової галузі, Харпер пояснив, що:

«Це буде лише питанням часу, коли вони почнуть інтегрувати біткоїн у свої стеки. І я думаю, що саме тоді все стане цікавим з точки зору майнінгу як галузі, тому що якщо у вас є виробники енергії та люди, які володіють енергетичним видобутком біткоїн, то людям без цих активів дуже важко отримати прибуток. тому ви побачите хеш-ціну, яка вже торгується в зворотному напрямку. Зрештою, ви можете уявити собі майбутнє, де лише виробники енергії та ті, хто інвестує в виробників енергії або задіяні в них, зможуть фактично отримувати прибуток від майнінгу біткоїн».

Регулювання та зростаюче бажання самоохорони сприятимуть зростанню Bitcoin Lightning Network

Обидва аналітики погодилися, що, хоча це може зайняти кілька років, потенціал зростання біткойна рівня 2 є яскравим. Бернетт передбачив, що «з часом все більше і більше людей навчаться вимагати остаточного розрахунку за свої біткоїни, а це означає, що більше людей будуть мати власні ключі».

За словами Бернетта:

«Якщо впровадження біткоїна зросте в 100-1000 разів, буде набагато більше конкуренції за дефіцитний простір блоків, і комісії в ланцюжку, швидше за все, зростуть лише тому, що люди вимагатимуть набагато більше розрахунків, значно більше розрахунків на базовому рівні. Але блоковий простір для розміщення на базовому рівні фіксований. Таким чином, ці ланцюгові комісії, що збільшуються, в основному, на мій погляд, потенційно створять ліквідність каналу Lightning Network, який уже відкритий і доступний. Це зробить його більш цінним».

Харпер щиро погодився і додав, що, на його думку, Lightning Network «буде тим, що дозволить використовувати біткоїн як всесвітній засіб обміну, а також, як сказав Джек Маллерс, це те, що може відокремити біткоїн як актив від біткоїна, платіжна мережа яку можна масштабувати».

Цей контент призначений лише для інформаційних цілей. Ви не повинні купувати чи продавати виключно на основі цієї інформації. Це не посібник до дії. Приймайте рішення дотримуючись власної інвестиційної стратегії та ризик-менеджменту.

Поділитися:

Share on telegram
Telegram
Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Залишити коментар