Підсумки тижня: приватний біткоїн-траст від Black Rock та дефолт України

BlackRock відкриває біткоїн-траст фонд

На минулому тижні компанія заявила, що відкриває спотовий приватний трастовий фонд біткоїн. Він буде доступний для інституційних клієнтів з США і буде відстежувати біткоїн за вирахуванням витрат і зобов’язань трасту. Наразі це перший подібний продукт компанії.

Ринок позитивно реагував на ці новини, а біткоїн майже досяг відмітки в 25 000$ за токен.

Коментарі учасників ринку були дуже красномовними:

«Ось і Уолл-стріт…», — Баррі Сілберт (Barry Silbert) колишній генеральний директор Grayscale.

«Вважайте, що новини про Blackrock, мабуть, найпозитивніші новини для довгострокових власників біткоїн», — провідний аналітик Blockware Insights Вільям Клементе (William Clemente)

Вартує зауважити, що ще 5 років назад, СЕО BlackRock Ларрі Фінк (Larry Fink), описував біткоїн як індекс відмивання грошей.

Трохи раніше в цьому місяці, BlackRock почав співпрацювати з Coinbase Prime, щоб надати доступ своїм клієнтам до криптовалют.

BlackRock

Україна в стані дефолту

На минулому тижні відразу два рейтингових агенства понизили рейтинг України в іноземній валюті:

  • Standard & Poor’s Global Ratings (S&P)
  • Fitch

S&P знизило довгостроковий і короткостроковий кредитні рейтинги України до “вибіркового дефолту”, за крок до повного дефолту. А Fitch знизило довгостроковий рейтинг України в іноземній валюті з C до RD (обмежений дефолт).

Оскільки черги з тих хто хотів надати Україні кредит не спостерігалося, то й особливого впливу на економіку країни ця подія мати не бути. Основними позичальниками залишаються США, ЕС, МВФ, Канада… І в цьому плані нічого не змінилося.

Україна

Інфляція в США нижче очікувань

В середу були опубліковані показники інфляції в США які виявилися набагато нижчими за очікування ринку. Споживча інфляція знизилася з 9,1% до 8,5% (в липні), при цьому базова інфляція залишилася на тому ж рівні – 5,9%. 

 Ринки натхненно реагували на цю новину, а основні індекси показали ріст:

  • S&P 500 +3,3%
  • Dow Jones +2,7%
  • Nasdaq +2,6%

Очікування такі, що ФРС стане менш жорсткою або під тиском можливої рецесії взагалі перейде до пом’якшення. Хоча заяви чиновників ФРС суперечать цьому.

Цей контент призначений лише для інформаційних цілей. Ви не повинні купувати чи продавати виключно на основі цієї інформації. Це не посібник до дії. Приймайте рішення дотримуючись власної інвестиційної стратегії та ризик-менеджменту.

Поділитися:

Share on telegram
Telegram
Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Залишити коментар