Ф’ючерси падають як і дохідність бондів через побоювання рецесії

Ф’ючерси США сигналізували про продовження втрат фондового ринку в четвер після того, як центральні банки оприлюднили попередження щодо інфляції та викликали занепокоєння, що агресивна політика закінчиться рецесією.

Контракти Nasdaq 100 впали на 1,8%, а ф’ючерси на S&P 500 – на 1,5%. Високотехнологічному показнику вдалося завершити торгівлю в середу трохи вище, тоді як S&P 500 паде третій день поспіль. У Європі індекс Stoxx Europe 600 знизився більш ніж на 2%.

Дохідність десятирічних казначейських облігацій впала приблизно до 3% з десятирічного максимуму в 3,50%, встановленого 14 червня.

Трейдери посилили ставки на те, що світова економіка капітулює під час політики посилення жорсткості центрального банку – і що політики зрештою відступлять. Ринок облігацій перейшов до ціни через ймовірність зниження базової ставки федеральної резервної системи на півпункта в якийсь момент у 2023 році.

Між тим, у четвер вартість страхування європейських сміттєвих облігацій від дефолту вперше за два роки перевищила 600 базисних пунктів.

Цей крок був здійснений після того, як на зустрічі центральних банків у Португалії розглянули нову політику, яка може знадобитися в новому світі стрімких цін.

Зібравшись на щорічному форумі Європейського центрального банку, голова ФРС Джером Пауелл та його колеги в Європі та Великобританії попередили, що інфляція буде тривалішою ніж очікували. Думка про те, що центральні банки повинні швидко діяти щодо ставок, оскільки вони неправильно оцінили інфляцію, сколихнула ринки цього року, а світові акції ось-ось закриють свій найгірший квартал на відрізку від березня 2020 року.

«Ринки занепокоєні зростанням, оскільки центральні банкіри продовжують наголошувати, що зниження інфляції є їхньою головною метою, і що може знадобитися час, щоб знизити її», – сказала Есті Двек (Esty Dwek), головний інвестиційний директор Flowbank SA. «Ми досі не бачили повної капітуляції на ринках, тому можливий подальший спад».

Поділитися:

Share on telegram
Telegram
Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Залишити коментар